Getest en goedgekeurd: de Instaroute in Roeselare

Instagram is hot en hip. Maar mijn thuisstad Roeselare is dat ook. Onlangs lanceerde het de Instaroute – een uniek wandeltraject door het centrum, langs tal van verrassende Instagraminstallaties. Ik trok samen met mijn wederhelft, zijn fantastische smartphonecamera en mijn, zo blijkt, erg instaworthy ukkepuk op ontdekking.

In het begin van de hele COVID-pandemie vond je ons in het weekend steevast terug in een of ander bos of natuurgebied. Maar intussen hebben we zowat elk provinciedomein in de omgeving verkend. Niet alleen de coronamoeheid heeft toegeslagen, maar ook met de boswandelingen hebben we het stilaan gehad. Het feit dat zoonlief Eppo ook steeds elke, bij voorkeur meterslange, stok op ons pad wil oprapen (en ja, in boomrijke gebieden zijn het er behoorlijk wat) draagt wellicht ook aan onze acute wandelafkeer bij.

Insta(nt) fotoplezier dankzij RSL

Tijd voor een nieuwe omgeving dus. En die vonden we in de Instaroute – na de actie RSL Boomt opnieuw een geweldig initiatief van Stad Roeselare. Of ja, #vanRSL moet ik zeggen. De Instaroute is een traject pal door de stad, opgeleukt met outdoorinstallaties, speelelementen en Instagrammuren in winkels en vitrines. En niet onbelangrijk: vrij van stokken op de baan – halleluja!

De bedoeling is dus dat je op ontdekkingstocht gaat door de stad en bij elke Instagramhotspot een foto neemt. En je mag je volledig laten gaan – daar lenen de decors zich echt wel toe.

Mijn favoriet? De knalroze muur en dito fiets in de Delaerestraat. Petje af voor deze. En mondmasker ook.

Op goed geluk of volgens plan: jij kiest

De verschillende fotostops zijn netjes genummerd. Toch heeft de wandeling geen vast begin- of eindpunt. Je start waar je wil, en je hoeft ook niet alles in één keer te bezoeken. Stop waar je zin in hebt, en wandel verder als er te veel volk staat. De Instaroute loopt tot en met het einde van de zomervakantie, dus tijd genoeg om ze een tweede of derde keer te bewandelen. Binnen een paar maand worden de instawalls in de winkels en de invullingen van leegstaande vitrines trouwens vernieuwd, dus terugkeren moet je sowieso!

Toch liever een plannetje in de hand om de hotspots een voor een te kunnen afvinken (guilty)? Dat kan natuurlijk ook. Gebruik het routekaartje hieronder of download het hier. Mijn gevoel voor oriëntatie is zo goed als onbestaande (wend je tot mijn wederhelft voor concreet bewijsmateriaal) maar een kaart lezen kan ik wel. Gelukkig, want zo’n plannetje komt eigenlijk wel goed van pas.

Instaroute in Roeselare voor Instagram foto's

Outdoor photobooths voor jong en oud

Tijdens onze wandeling kwamen we heel wat mede-Instarouters tegen. Koppels, bedreven selfienemers, kroostrijke gezinnen en zelfs senioren. Die laatste zagen we soms wel eens bedenkelijk kijken. Maar bon, alles voor de perfecte foto, nietwaar?

Voor gezinnen met kinderen werd er trouwens een speciale schattentocht uitgestippeld. Onze mini-influencer is er nog wat te klein voor, maar voor iets oudere avonturiertjes is het de ideale namiddagactiviteit. Mama en papa kunnen zich onderweg tegoed doen aan een heerlijke takeawaykoffie en/of (en, altijd en) een gebakje uit een van de vele Roeselaarse horecazaken langs de route. Wel een hand vrijhouden om die coole foto’s te maken natuurlijk!

Roeselare (her)ontdekken

Voor de Instaroute hoef je eigenlijk helemaal geen fervente selfienemer, laat staan Instagrammer, te zijn. Want de wandeling is sowieso een belevenis, en laat je de stad op nog maar eens een andere manier ontdekken. Het kadert bovendien perfect in het coronaveilig toerisme en je steunt er ook nog eens de lokale handelaars mee. Want ja, als je een winkel binnenstapt voor een foto, ga je er snel eens rondneuzen ook, toch (again, guilty)?

Dus laad die smartphone op, haal je meest fotogenieke zelf naar boven (misschien ook even dat coronakapsel temmen) en … say cheese! Vergeet ook niet om je beste foto’s te posten op Instagram, het medium waar de hele Instaroute mee is ontstaan. Als je er de hashtags #instaroute en #vanRSL bij vermeldt, maak je bovendien kans op een bon voor een overnachting in Roeselare ter waarde van 150 euro.

Alle info vind je trouwens ook terug op www.instaroutevanrsl.be. Veel plezier en laat vooral weten of je de Instaroute net zo tof vond als wij!

Instaroute in Roeselare voor Instagram foto's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s