Private dining en zalig overnachten in hartje Gent

Aaah, op restaurant gaan. Weet je nog? Jas uit en voetjes onder tafel. Twijfelen tussen al dat lekkers op de menukaart, terwijl je al een eerste amuse binnensteekt en van je Apérol Spritz nipt.
Het lijkt wel een eeuwigheid geleden. Correctie – het ís een eeuwigheid geleden. En ja, de restaurants openen binnen een aantal weken waarschijnlijk weer. Maar veel zin om met dikke trui en mogelijk sjaal te zitten aperitieven en regendruppels in ons bord te krijgen, hebben we niet. Daarom kozen we voorlopig nog (figuurlijke) eieren voor ons geld: we boekten een private dining-arrangement in het Gentse Hotel Harmony.

Vorig jaar haalden wij tijdens lockdownweekends regelmatig een maaltijd en vaak zelfs een heel menu af. Maar na verschillende teleurstellingen over het feit dat dit écht niet hetzelfde is als gezellig buitenshuis gaan dineren (“Shit, dat van mij is nog koud” en “Wacht, ik ga eerst nog snel een wasje insteken”), waren we in de paaspauze ook toe aan een take-away break.

Het genot van een niet zelf geprepareerde maaltijd voor je neus geschoven te krijgen, bleven we wel missen. Tel daarbij dat we ook net een heftige periode op familiaal vlak achter de rug hadden, en je kunt wel raden dat we ernaar snakten om er toch eens uit te zijn.

Hotel Harmony private dining Gent

Roomservice en restaurant in één

Het concept van een private dining room is simpel. Je boekt een hotelkamer, waar je dan ’s avonds ook je eten geserveerd krijgt. Ik hoor het je zeggen: is dat dan niet hetzelfde als roomservice? Terechte vraag. Het antwoord is nee, gelukkig niet! Want in tegenstelling tot de roomservicemaaltijden die je – laten we eerlijk zijn – vaak gewoon in je bed verorbert, zit je bij private dining aan een mooi gedekte tafel. En je hoeft zelf niet recht te staan – de hotelbedienden serveren alles voor je neus, ook de drankjes. Die bestel je simpelweg via de tablet op je kamer.

Hotel Harmony private dining Gent

Wij begonnen om 18.15 uur met een (wel heel bijzondere – zie hieronder) aperitief. Om 19.00 uur kwam het eerste gerecht. Dan zit er ongeveer een halfuurtje tussen de volgende gangen – maar als je wat meer tijd wilt, dan is dat geen probleem. Na het dessert bel je de receptie en dan komen de vriendelijke obers alles netjes afruimen. De tafel wordt meteen ook al gedekt voor het ontbijt ’s anderendaags. Echt super smooth!

Dineren in Joey Tribbiani-stijl

In het begin voelt het wat vreemd aan dat je alleen ‘op restaurant’ zit. Het feit dat je niet op andere gasten maar op je eigen bed zit te kijken, vraagt wat gewenning. Gelukkig vergeet je dat wel snel (de behoorlijk sterke aperitief en aangepaste wijnen helpen hier ook een handje). Meer zelfs, private dining biedt eigenlijk wel voordelen. Zo kan je, naarmate je buik met al dat lekkers gevuld raakt, ongegeneerd in iets comfortabelers slippen (misschien wel je bovenstuk deftig houden, kwestie van de foto’s niet te verpesten). Vergeet dus zeker niet je jogging/homewear/Joey Tribbiani-stijl Thanksgiving-broek (eentje voor de echte Friends-fans) in te pakken. Zo’n kledingstukken zijn met al dat thuiswerken tegenwoordig toch basics in je garderobe, of niet soms?

Hotel Harmony private dining Gent

Apéro in bad? In Hotel Harmony kan het. Want in tegenstelling tot op restaurant, hoef je je aperitief bij private dining niet aan tafel uit te drinken. Dus doe eens zot, en geniet samen met je bubbel van bubbels (of voor diegenen die er nog mee kunnen lachen: een Corona) in het bubbelbad. Schol!

Hotel Harmony private dining Gent

En het wordt nog beter. Want terwijl je op restaurant qua muziek niet te kiezen hebt, luister je op je kamer gewoon naar wat je wilt (neem zoals wij wel best een boxje mee). Pantoffels zijn overigens ook toegelaten, en zelfs occasionele rustpauzes of actievere breaks zijn mogelijk tussen de gangen door. Tss, dirty minds, ik bedoel hier uiteraard 10-minute work-outs om die calorieën eraf te branden, duh!

Laat je trouwens ook niet tegenhouden om lookbroodjes te bestellen – even tanden poetsen in je badkamer en klaar.

En misschien nog het beste van alles: niemand hoeft bob te zijn! Ik wil zeker niet aanzetten tot alcoholisme, maar hou je vooral niet in met die lekkere wijntjes. Want na je diner rol je gewoon van de tafel recht je zalige hotelbedje in.

Harmonysche smaken

Wat ons betreft, heeft Hotel Harmony zijn naam niet gestolen. Want de smaken van de gerechten zijn uitermate harmonisch op elkaar afgestemd. De pittige salsa in mijn bisque gaf het geheel een exotische tintje; de zoete toets in het malse stoofvlees maakte het af. En ook al ben ik geen grote fan van advocaat – in de tiramisu was het net subtiel genoeg aanwezig.

Hotel Harmony laat je in zijn private dining-arrangement kiezen tussen een maandmenu of à-la-cartegerechten. Voor elk wat wils, want op het menu staan zowel vlees- als visgerechten. Liever vegetarisch? Ook dan heb je keuze uit meerdere opties.

In de schaduw van het Gravensteen

De ligging van Hotel Harmony is gewoonweg subliem. Je vindt dit charmante hotel in het hart van de oudste wijk van Gent, aan de oever van de Leie en op een boogscheut van het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Ideaal dus als je voor je diner nog even een stadswandeling wilt maken (of er de copieuze maaltijd nadien wilt afmarcheren).

Het historische centrum van Gent is een waar spektakel, maar het interieur van het hotel moet zeker niet onderdoen. De houten trap in de entree is op zijn minst imposant te noemen en in de gezellige bar is het heerlijk zitten. Althans dat vermoed ik – voor definitieve bevestiging zullen we na de lockdown nog eens moeten terugkeren. En dat zal niet tegen onze goesting zijn!

Hotels in Patershol in Gent

Private dining in Hotel Harmony – praktisch

 • Op de website van Hotel Harmony vind je alle info onder ‘Dinner@HH‘. Op de site kan je ook de verschillende kameropties bekijken. Wij kozen deze (gezwicht voor het bubbelbad). Via de button ‘Boek nu’ reserveer je je verblijf in een paar stappen.
 • Ik zei het al: je krijgt de keuze tussen het maandmenu en à-la-cartegerechten. Er is ook een drankenkaart en een wijnkaart. De Dark & Stormy als aperitief is een aanrader!
 • Ontbijt is in de kamerprijs inbegrepen. Via de tablet in de kamer kies je de avond voordien alles wat je wenst, en dan krijg je al dat lekkers op het uur van jouw keuze geserveerd.
 • Ten laatste twee dagen voor aankomst geef je aan het hotel door wat je wilt eten. Je vermeldt ook hoe laat je aan het diner wilt beginnen.
 • Het private dining-arrangement van Hotel Harmony blijft sowieso geldig tot de restaurants terug open gaan. Je hebt dus nog wat tijd om het concept uit te proberen. En stiekem hoop ik dat de optie ook gewoon na de heropening van de horeca blijft bestaan. Want het is veel meer dan gewoon ‘gaan eten’ – het is een ervaring!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nicole schreef:

  Zalig zo’n private dining. En even weg van huis. Goed voor het hoofdje allemaal. 😊
  Ik Ben er zeker van dat jullie met opgeladen batterijtjes weer naar huis zijn gekomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s