Puur natuur op vriendinnenweekend in Zoersel

Zoersel doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Nochtans biedt de Kempense gemeente en bij uitbreiding de omliggende streek een zeer aangename setting voor een weekendje weg: uitgestrekte bossen, knusse accommodaties en machtige kastelen. Dit keer trek ik er echter niet op uit met mijn gebruikelijke twee edelmannen, maar met een trio bevallige jonkvrouwen. Vriendinnenweekend in Zoersel dus. Lees hier wat je er zeker niet mag missen.

Activiteit #1 in Zoersel: hossen door de bossen

Prop je koffer niet helemaal vol met cava en chipjes voor de vele apéro’s tijdens je weekendje weg, want je wandelschoenen moeten zeker ook mee. Zoersel ligt in een enorm bosrijke streek die je echt niet links mag laten liggen.

Na een lekker ontbijtje op zaterdagmorgen strekten wij onze beentjes op het Trappistenpad, een route van 8 km die volgens de site van de toeristische dienst draait om rust en stilte. Oeps, dan hebben ze waarschijnlijk nog nooit vier kakelende vrouwen op hun pad gehad. En we hadden nog niet eens babbelwater gedronken.

Tijdens je wandeling doorkruis je de kleurrijke bossen van Zoersel, Schilde en Malle en kom je ook langs de gekende Abdij van Westmalle. Je zou denken dat je daar de kans hebt om die babbelwaterreserves aan te vullen met een lekkere trappist, maar niets is minder waar. De brouwerij is niet toegankelijk voor bezoekers. Gelukkig is er Café Trappisten wat verderop, waar de Westmalles wél geserveerd worden, aan de lopende band dan nog – een tafereel waar je dan toch misschien heel even stil van wordt.

Meer info over het mooie Trappistenpad en een routekaartje vind je hier.

Activiteit #2 in Zoersel: chillen met de billen

Niets zo heerlijk om na een fikse boswandeling te relaxen in een zalige spa. En geen betere plek daarvoor dan de wellnesstuin van ForRest Logies, een huisje pal in het groen van het Molenbos en meteen een van de leukste en meest originele accommodaties waar ik ooit heb overnacht. Als je hier niet tot rust komt, dan kan het nergens.

De outdoorwellness van ForRest Logies bestaat uit een infraroodsauna, buitendouche en hottub. Die laatste moet je wel zelf opstoken (geen paniek: gewoon een houtblok in brand steken en klaar), waardoor je er niet meteen in kunt duiken. Tenzij je zin hebt in een ijsbad natuurlijk.

Houd rekening met een dik uurtje wachten vooraleer het water opgewarmd is – de perfecte tijdspanne om te aperitieven dus. En vul je glas nog maar eens bij net voor je de hottub induikt: dat cavaatje smaakt extra lekker in die gezellig warme tobbe én ziet er gewoon fancy uit op de foto.

Tsjing tsjing op een topweekend!

Zie jij jezelf ook al dobberen in de hottub van ForRest Logies? Wacht dan niet te lang met reserveren, want de kalender voor volgend jaar loopt nu al aardig vol.

Activiteit #3 in Zoersel: verdwijnen in kasteeldomeinen

Zeggen dat het ons wel bevalt in Zoersel, zou een understatement zijn. Want dankzij de heerlijke bedjes in ForRest Logies, het royale avondmaal in Raymond Food Art Café de avond ervoor en de vorstelijke omgeving tout court voelen we ons tegen de zondag koninginnen te rijk. Niet meer dan passend dus dat we op de laatste dag van ons weekendje een kasteel gaan bezoeken.

En daar hoeven we niet ver voor te rijden. Dat de streek is bezaaid met burchten en kasteeldomeinen, hebben de Kempenaars te danken aan de gegoede Antwerpse burgers van de 16e eeuw. Zij zagen in de bosrijke Kempen namelijk de perfecte plek om er hun ‘Huysen van Playsantie’ te bouwen – buitenverblijven waar ze de drukte van ’t Stad konden ontlopen.

Shout-out naar al die dikke nekken van toen, want het is dankzij hen dat we nu nog pareltjes als het kasteel van Renesse kunnen bezichtigen.

Dit voormalige vakantieoptrekje van de Renessekes is gelegen in een imposant domein, dat je via verschillende wandelpaden kunt verkennen. En als je de Erfgoed-app downloadt, krijg je er nog wat uitleg bij ook. Na een wandeling door het park is ‘t Binnenhof, het café in de ridderzaal van het kasteel, de ideale plek om je te verwarmen. En om je inwendige mens te versterken. Geen koninginnenhapje op het menu, wel majesteitelijke gebakjes en prinsheerlijke drankjes.

Ga zeker nog eens binnen in het kasteel zelf, dat is vrij toegankelijk als het kasteelcafé geopend is (op zondag- en maandagmiddag vanaf 13.00 uur). Als je geduld hebt tot 15.00 uur, kan je zelfs mee op de gidsbeurt die ’s zondags regelmatig georganiseerd wordt.

Alle info over Domein de Renesse vind je hier.

Dit was niet ons eerste vriendinnenweekend, en zeker ook niet ons laatste. Dus … heb je tips voor leuke, originele of bijzondere accommodaties? Bepaalde streken of regio’s die we zeker nog eens moeten bezoeken? Laat het me weten hieronder of via Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s